5 skäl till att välja WordPress för din hemsida – Sustenta Communication

Vill du ha hjälp att sälja bättre på nätet?

Fem färgstarka skäl till att bygga hemsidan med WordPress

5 skäl till att välja WordPress för din hemsida

Det finns en massa olika tjänster och program för att starta en hemsida. Jag ska ge dig 5 riktigt starka skäl till att det är WordPress du ska använda dig av.

1. Någon annan har redan löst ditt problem

Eftersom WordPress är världens största CMS (Content Management System, alltså webbsidesprogram) så är ett problem du stöter på knappast unikt för just dig. W

ordPress mjukvara är gratis, vilket innebär att det inte ingår fri telefonsupport tillsammans med programmet.

Det gör att användarna hjälper varandra och lösningen på ett problem oftast finns i en diskussionstråd en googling bort. Användare som hittar lösningar på konkreta problem när dom uppstår är den bästa support som finns.

2. Funktionen du vill ha är redan uppfunnen

Tilläggskatalogen i WordPress är en riktig skatt (Plugin Directory på engelska). Tillägg är små program som ger dig nya funktioner. Det kan vara allt från en karta, ett formulär, ett spamskydd, en ny typ av meny eller vad som helst.

Fundera på vilken funktion som skulle förbättra din sida, så finns den redan som ett tillägg. Installationen gör du med en knapptryckning på mindre än en minut. Dessutom är det ofta helt gratis!

Det går också att se hur många som laddat ned tillägget. Något som testats av, säg sju miljoner, användare innan dig funkar sannolikt rätt bra.

Även riktigt bra tillägg finns oftast som en gratisversion. Det innebär att du kan installera och testa. Skulle det inte vara exakt vad du behöver är avinstallationen lika busenkel som installationen.

Är tillägget riktigt bra, men kan bli ännu bättre, kostar ofta premiumversionen inte mer än man har råd med.

3. Gränssnittet är trevligt och enkelt

Det ska verkligen inte stickas under stol med att ett trevligt gränssnitt är en fördel eftersom ni förmodligen ska umgås rätt många timmar.

Menyer och symboler är så tydliga att ett barn förstår dom. Självklart går det att köra fast ibland när man inte hittar den där specifika inställningen. Men då finns det ju alltid någon som har haft problemet innan dig…

4. Du får allt du behöver, men inte mer så

När du flyttar in på din nya WordPressinstallation är den tom och avskalad som ett nybyggt hus. Det allra viktigaste för att komma igång finns där. Vitvarorna, spisen och toaletten är på plats.

Men sen får du själv skapa den sida du vill ha. Tavlorna ska upp och TV-soffan bäras in. När du har skrivit några texter och fått upp ett par bilder på sidan känner du kanske att något fattas. Undan för undan vill du ha en bastu, en källare, nytt tak och varför inte en vedbod.

Skillnaden mot ett hus är att allt det där finns i skattkistan i tilläggskatalogen. Installerat och klart på en minut.

WordPress sätter inga begränsningar i funktionaliteten. Även många riktigt stora företag använder sig av WordPress.

5. Du äger din egen sida

Det finns genvägar att ta till en egen hemsida, men det finns en fara att ta dom. Olika aktörer erbjuder så kallade hostade versioner. Färdiga paket där du bara behöver skaffa ett konto. Du slipper lite jobb och får support. Frågan är om det är värt det?

Har du ett företag eller ett hobbyprojekt som du vill driva med lite långsiktighet eller utvecklingsplaner finns det en risk med att låsa in sig på någon annans plattform. (Även WordPress har en sådan variant på wordpress.com, det är inte den jag skriver om här.)

Med WordPress har du själv kontrollen. Du kan växa och utveckla din sida som du vill. Du äger själv installationen och ingen kan komma och ändra villkoren över en natt. Även om du har installationen på ett webbhotell så är det bara just ett hotell. Du kan checka ut och ta in någon annanstans.

Ta inte en genväg i onödan, utan ta kontrollen över din yta på stora vida webben där du ska möta dina kunder.

Så kom igång

Hoppas att du har svalt betet och känner att WordPress kanske inte vore så dumt. Jag tänkte faktiskt hjälpa dig lite mer om du vill komma igång.

Genom en serie korta filmer med steg-för-steg instruktioner visar jag från första musklicket hur du kommer igång med WordPress.

Här är första delen.

 Foto: mkhmarketing, CC BY 2.0

Om författaren Torbjörn Sandblad

"Jag lever digital kundkommunikation varje dag med en passion för att hitta rätt vägar för rätt budskap. I kombination med min bakgrund som företagsekonom och ett flertal år som säljare ute på fältet ser jag hur den digitala marknadsföringen både kan ge fantastiska data och samarbeta med det personliga mötet för att förbättra försäljningen och nå affärsmålen. Alla mina blogginlägg har som syfte att ge en ny idé eller insikt för hur ni kan bli ännu bättre på att nå ut till era kunder i digitala kanaler."

följ mig på:

Lämna en kommentar